Vertaalkosten

Wat kost een vertaling?

Wilt u precies weten wat uw vertaling gaat kosten en wanneer deze klaar kan zijn? Dat is niet zonder meer vooraf te zeggen; elke tekst is weer anders. Als u mij de te vertalen tekst(en) toestuurt met informatie over de doelgroep van de vertaalde tekst(en) en alle andere zaken die voor u van belang zijn, dan ik zal u een nauwkeurige prijsopgave met levertermijn doen toekomen. Dit is geheel vrijblijvend en uiteraard zal ik uw documenten met de grootste integriteit, zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid behandelen.

Reguliere vertalingen

Het tarief voor reguliere vertalingen is afhankelijk van het soort tekst, de complexiteit en lengte daarvan, het formaat (een tekst in Word is gemakkelijker te verwerken dan een pdf of een tekst op papier) en de deadline. Er geldt een minimumbedrag van €50,00 per vertaling.

Beëdigde vertalingen

Voor beëdigde vertalingen geldt doorgaans een iets hoger tarief dan voor reguliere vertalingen. Dit komt doordat een beëdigd vertaler verplicht is om vijfjaarlijks een minimum aantal pe-punten (bijscholing) te behalen om de registratie als beëdigd vertaler te behouden. Dit brengt behoorlijk wat tijd en opleidingskosten met zich mee. Voordeel is dat u altijd kunt rekenen op een vertaler die optimaal is opgeleid en bijgeschoold. Bovendien zijn vertalingen van officiële stukken vaak bewerkelijker, omdat deze meestal niet in Word worden opgemaakt. Het is hierbij belangrijk om niet alleen de opmaak van het originele document, maar ook handtekeningen, parafen, logo’s, e.d. in de vertaling over te nemen.

Tarief apostille en legalisatie

Soms is voor een beëdigde vertaling naar het Spaans of Engels een apostille nodig. Zoals u in het item ‘Beëdigd vertalen’ kunt lezen, is dit afhankelijk van door landen onderling afgesloten verdragen. Voor de afhandeling van de apostilleprocedure hanteer ik een tarief van €50,00, inclusief de €21,00 die de rechtbank rekent voor de eerste apostille. Als er extra apostilles nodig zijn (bijvoorbeeld een voor de handtekening op het originele document en een voor de handtekening onder de vertaling) dan komt daar €21,00 per apostille bij. Mocht u de apostille liever zelf regelen, dan kan dat natuurlijk ook. Ik kan u in dat geval uitleg geven over de gang van zaken bij de rechtbank.


Alle genoemde tarieven zijn exclusief 21% btw
Op al mijn diensten zijn Algemene Voorwaarden van toepassing.